Mer Toscana…

Hade seriösa teknikproblem med att blogga från mobilen i Toscana så nu blir det gör om och gör rätt. Min sambo Daniels syster Jennifer skulle alltså gifta sig med sin älskade Jörgen. Platsen var Fattoria di Rignana, Greve in Chianti. Tid: den 5 augusti, kl 17:30. Temperatur: 37C varmt. www.rignana.it

Vi tog Ryanair till Pisa och hyrde bil för att ta oss till vingården. Jag blev medlem i Avis Prefeered (gratis) och fick en uppgradering på köpet. Bokade bilen via telefon och då kunde du försäkra bort självrisken. Ett mycket smart drag visade det sig. Övriga festdeltagare hade fått betala en hel förmögenhet i deposition för sina hyrbilar. Avis är alltid billigast att boka via telefon fick jag lära mig för att de som bokar bilarna jobbar på kommition… (eller hur det nu stavas). Bilresan tog ganska exakt 1 h 20 min. Bra vägar för utom den sista kilometern som var en stupbrant grusbacka men det gick bra det med.

Väl framme fick vi vårt fantastiska rum:

2013-08-06 09.20.37 2013-08-05 07.49.24

  En bit av vår väg och mina fula fötter och Vårt tak.

Sen blev det välkomstfest och middag med en Toscansk buffe med Panzanella, buffelmozzarella, parmaskina, frukt, salsicca, bröd och ost. Missade säkert något men gott var det.

CAM00274

Mikko och jag på sena kvällen på ”vår” trappa in till huset.

Vi bodde i vingården ”villa” och utanför vårt rum var det ett vardagsrum med soffor och en öppen spis.

2013-08-06 14.46.07

Så här såg vår villa ut.

2013-08-06 14.46.17

Jennifer hade pimpat uteplatsen och hängt pappers tranor, stjärnor och lyktor i träden in för välkomstfesten.

Dagen efter välkomstfesten var bröllopet. Fram tills klockan var ca 16 så blev det mest bad i poolen, lunch på resturangen (fantastik pesto!) och en liten tupplur för mig och Mikko. Då det var så varmt fick mikko piké och shorts. Jag körde en favorit i repris och tog klänningen som jag sytt till Anna och Jois bröllop. Jennifer och Jörgen hade varit och blivit vigda borgligt tidigare under dagen och den vigseln vi skulle bevittna var i vingårdens kapell utför av vänner och familj.

Jörgens son Patrik spelade på ett giganstiskt stor dragspel och hans söta Katrine sjöng. Jörgens ena syster läste en väldigt vacker text på engelska och Jennifers mamma en på svenska. Sen förklarade de två sin kärlek till varandra och inte ett öga var torrt. Mikko och Otis (Patriks och Katrines lille pojk) levde rövare i kapellet trots att både jag och Katrine försökte lugna ner de.

DSCN1625 2013-08-05 17.26.17

 

 

Efter vigseln gick vi i samlad trupp ner till poolområdet för att dricka champagne och äta lite plockmat såsom oliver, crosstini med tapenade, bröd med någon slags färkost och säkert lite mer saker med det märkte inte jag för jag hade fullt upp med att passa Mikko som bara SKULLE bada.

DSCN1639 DSCN1644

Sen efter sångtävling, gruppfotografering och mingel gick vi till restaurangen och åt en jättemiddag – det var så mycket mat att jag tror att ingen orkade äta upp allt. Jag och Mikko tackade för oss strax innan desserten, då såg han i kors och klockan var nästan midnatt. Strax efter det kom även Daniel och stupade han med. De övriga festade tills 3:30 och dansade i den varma sommarnatten.

CAM00278
Jag och Daniel i festmundering på väg till middagen.

Mer aktiviter på vingården var bland annat en vinprovning:

DSCN1658 Copy of 2013-08-06 18.28.31DSCN1705 
I en av vinkällarna fanns denna fantastiska lampa och den söta ungen är Otis.

Den näst sista dagen åkte vi till Panzano för att handla ost, frukt och äta glass. Rätt som det är måste Mikko kissa och i på jakt efter en toalett/gränd hittade han en ko. han älskar kossor så efter det var det inte längre behov av att kissa utan han skulle rida på kos´san.

DSCN1725

Kossan var en miljard grader varm och han hade shorts så det blev en snabb ritt och ett ännu snabbare foto!

Dagen efter det var det hemresa på eftermiddagen efter en dag med bad, sol och lunch vid poolen. Väl i Pisa igen och tillbaka lämning av bilen så har en del av plastskyddet som sitter under bilen lossnat och tack och lov för självrisk reducering!

Kommentera