Träning…

Jag är en klassisk periodare när det kommer till träning och ganska lat. Min svärmor och ett par kompisar har under en längre tid tränat på Itrim och då jag tycker det är svårt att få ihop tiden och komma iväg på att träna pass på gym så passade Itrim perfekt. Itrim har ett cirkelträningsprogram med 24? stationer. Varannan kondition, varannan syrka. Man går två varv och efter det har man tränat igenom kroppen, det tar 30 min. Min största motgång i träningen har alltid varit att jag inte tycker att den ger resultat men sen jag började med Itrim-tänket och tog i av bara h*lvete så syns det faktiskt på magen och på vågen fast det inte ens var meningen.

I början på sommaren hade jag kommit igång med träningen igen och när vi åkte till Finland ville jag verkligen inte sluta bara för att jag inte kunde gå till Itrim så jag körde Itrim på gräsmattan och grusvägen. Laddade ner en intervall app: tabata. Ställde in den på 30 sek jobb, 10 sek vila och 50 repetitioner. Det blir 33 min och 20 sek.

Första gången körde jag på måfå och hittade en sträcka att springa på och sen körde jag armhävningar, triceps på trappan, mage, rygg, rumpa etc. men det var sjukt jobbigt för jag hade så dålig koll på hur länge jag hade jobbat. Kändes som 2 timmar! Så jag skrev ett schema som jag följde:

träna

Detta kördes två ggr – och psykologiskt gjorde det under för man visste hela tiden hur mycket eller lite man hade kvar så man kunde riktigt köra på. När jag kom hem från Finland gjorde jag samma grej hemma men hade lite svårt att höra när jag skulle byta aktivitet för jag vill helst inte ha hörlurar. Tabata appen visslat två olika ljud för olik aktivitet. Nu har jag laddat ner HiiT appen. där kunde man lägga in en låt för jobb intervallen och en annan för vilo intervallen. Skall testa den idag på lunchen.

Jag kör så att jag börjar springa, när jag hör vilo-signalen ställer jag mig i position för styrkeövningarna. När nästa jobbintervall är slut (styrka) så springer jag på en gång det är vila så det blir 40 sek istället för 30 sek. Det blir lite mer action vilket jag tycker är kul och när man är lite trött är det bra att ha de där extra 10 sekunder för att man skall hinna tillbaka till styrkestationen om du har en sån.

Kommentera