Kalaset som inte gick som det skulle men ändå blev bra!

Dukade fint och pimpade bakverk men glömde av att ta kort som vanligt men här kommer lite granna.

Hade klippt ut en himla massa elefanter för att göra elefantvimplar till Mikko men hann inte klart. Jag får spara de till ett annat tillfälle. Här är ett kort på de färger som jag hann klippa ut plus mallen.

image

Jag bjöd på min mammas potatissallad och pulled pork, färsk pecorino-ost och lite annat tjafs. Hade bakat lite bl.a. vinbärsmuffins med topping.

image

Recept muffins:
150 gr smör, rumstemp.
2 dl socker (jag tog brun farin)
-> vispas ”vitt” & pösigt
2 ägg
-> röres ner en och en.
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
->röres ner.
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
-> blandas och röres ner i smeten.
100 gr bär/frukt

Ugn 200 grader ca 15 min.

Topping/frosting:
1pkt färskost
~1 msk konc hallonsaft (min mammas)
Lite röd hushållsfärg
Lite vaniljpulver
Florsocker tills det blir god smak och bra konsistens. Jag använde stavmixern. Detta blev ganska mycket topping så jag hade lätt kunnat täcka hela men jag tog resten och dekorerade en annan kaka istället.

Kommentera