Här var det ull!

Har fått en beställning på en tovad grej, och till den behövde jag fylla på med lite nytt material. Sökte med ljus och lykta i stadens butiker och försökte googla till förbannelse. Men nä, det fanns inte mycket till sortiment som jag kände att jag vågade satsa på.

Av en händelse var jag på Sörtorpadagen (Lantgård med tillhörande fritidsförening som hade sitt årliga evenemang. Fårfösning, ponnyridning och kulmotorer med mera.) med familjen. En av utställarna var ett gäng konsthantverkare från Hindås. Nånstans i bakhuvet fanns en känsla av att jag köpt okardad, färgad ull av någon för många år sedan på en marknad runt jul i Kronhusbodarna. Fick ett tips om en kvinna som skulle finnas helgen därpå i Bollebygd på  hembygdsgårdens galej.

I lördags tog jag med barnen på en tripp och hittade denna dam. Jojomän, vist hade hon ull. Dock inte med sig. Fick då en inbjudan hem till henne.
image
Wolfgang och Birgitta driver Hedängens ull och garn och har allt möjligt man kan tänka sig. De färgar sin ull själva, och jag hamnade alltså i ullhimlen.
image
Här är bara ett litet smakprov, de hade säckvis som de även gjorde garn av. Den som gillar stickning hade ju gått bananas. Jag dök ner i alla säckar med okardad, färgad ull istället.
image
Här är vad jag fick med mig hem för en spottstyver. Är nån sugen på material kommer de finnas på Bondens dag på Backamo första helgen i september, 7-8/9 alltså.

En reaktion på “Här var det ull!

Kommentera