Kryddodling, 3:e, 4e eller 5e gången gillt!

I år har jag verkligen inte lyckats med mina kryddor på balkongen. Det började med att min timjan tvärdog, vilket den aldrig gör. Satte en ny och inte heller den gillade sig. Min dragon dog även den.

Vi åkte till Finland i 10 dagar vi hade det ganska kyligt men här hemma var det sol och bastuvarmt. Såg fram emot att min mammutbasilika skulle vara just en mammut efter det vädret men nej den och mycket annat var uppätet av larvet. Bor på 8e våningen men det stoppar inte de små krypen. Rensade undan, slängde larver över balkongräcket och klippte ner.

Köpte ny timjan som jag planterade och njöt av att jag hade en hel balkonglåda full med frodig kruspersilja. Vi åkte till Toscana i 5 dagar och sen hade nya larver skördat persiljan och kvar stöd endast en skog av själkar.

Nu har jag städat och rensat på nytt på balkongen och planterat om ny persilja och vanlig basilika inomhus för att se om det vill sig bättre.

image

Ja ja om inte annat så får man glädja sig över allt annat som ännu inte blivit larvmat. Där ibland min självsådda pelargon. Jag tog frö av min älskade rödvia äggskalspelargon och har lyckats få en fin planta. Väntar med spänning på hur den skall se ut när den blommar!

Kommentera