Glassigt

Jag önskade mig en glassmaskin i julklapp för 1,5 år sedan. Älskar min glassmaskin och den används ganska ofta. Min son och sambo älskar glass och det är verkligen världens enklaste och slänga ihop lite bärglass om man har bär hemma i frysen. Igår åt vi fisk till middag och det, curry och mat med mycket vitlök i tycker jag är riktigt efterrättsmat; alltså mat som kräver efterrätt.

Vi hade inget hemma så då gjorde jag lite glass efter maten, detta glassrecept innehåller en väldigt mogen banan så nu för tiden slänger jag aldrig bruna bananer utan lägger de i kylen och har de i glassmeten.

Drottning-glass med lite socker:

100gr frysta hallon
100gr frysta blåbär
ca 50gr av en väldigt mogen banan
0,75dl socker
vaniljpulver efter smak
1dl mjölk

Mixa detta till en smet med en stavmixer.

Häll i 2dl vispgrädde och vispa tills det blir lite fluffigt.

glasssmet

Häll i glassmaskin eller form och njut.

glassm

Detta receptet blir till 2 obh nordica frysskålar. Jag älskar min lilla glassmaskin för den tar lite plats i skåpen och frysen och är förvånansvärt stark.

Original receptet för denna glass ser ut som följer:

250gr bär/frukt
1,5 dl socker
1dl mjölk
2dl grädde

Testa detta enkla med goda recept. Tar du jordgubbar istället för bär och banan blir det en himmelsk jordgubbsglass.

Kommentera