Run Forrest, run

imageI januari förra året gjorde jag några seriösa försök att börja springa. På grund av snö och is började jag på löpband. Orkade springa hela 1 km! Värsta grejen. Sen började snön smälta och en kilometer blev fem. Helt plötsligt stod jag i startfållan på Vårruset 2012.

Successivt ökade jag på distanserna tills jag den 11:e september lyckades komma upp i en mil. Helt sjukt. Det var bara det att jag skulle operera ledbandet i oktober. Nåja, man får väl sluta när man är på topp tänker jag.

Idag är det knappt två månader kvar till årsdagen för operationen, och jag har som mål att komma upp i den där milen igen. Först hade jag tänkt mig en sista-minuten-anmälan till Midnattsloppet och ta milen redan i helgen, men fick av någon anledning ont i foten. Inte den som jag opererat dock. Nu har jag satt 17/10 som är årsdagen för operationen, som målgång. Om jag gör det tidigare är det bara en bonus.

Hittills har jag sprungit med musik i hörlurarna, gärna med lite tempo och röj. Igår testade jag att köra utan. Det var ju också en intressant upplevelse. Det blir ju lite av en motor när man har en rytm att förhålla sig till. Vad som dock är min största pepp är att mäta mina rundor. Jag använder mig av Runkeeper för att hålla koll på tempo och distans. Nu funderar jag på att testa Zombies, run! bara för att få lite variation.

Kommentera