Överallt, samtidigt

Hej. Jag är företagare som lånar kontor, jobbar hemma och lite varstans. Jag har också en deltidsanställning med både kontor och laptop med VPN-uppkoppling för hemarbete. Barnen går på föräldrakooperativ där saker måste göras. För mig är en arbetsdag lite luddig, saker, uppdrag och ansvar flyter ihop. Sen måste jag ha fritid också.

bild001

Det här med att planera dagen är en utmaning. Jag kör googlekalender med två widgetar i mobilen, en för dagens vy, en för hela månaden. Har även ett tillägg i Chrome som visar hur lång tid det är kvar till nästa planerade kalenderpost. Jag dessutom en analog kalender där jag färgkodar allt jag gör och ska göra. För det är viktigt att hålla koll på hur lång tid man spenderar på olika saker. Ja just det, separata att göra-listor för olika områden också; företag, jobb, kooperativet, privat. Har man mycket att bolla med finns det risk att man glömmer bort viktiga saker.

2013-09-18 09.09.45

Jag är en sucker för fiffiga hjälpmedel som underlättar vardagen, både analogt och tekniskt. Jag testar gärna nya appar med roliga funktioner. Hur tar jag det här till nästa nivå? Ska jag jobba med minnesträning kanske? Har ni tips? (Hoho, finns det några läsare därute?)

Kommentera