Blåbärsmousse

För en vecka sedan kom min bästa vän Frida över med hennes karl Prab. Vi hade lite hej då middag för nu flyttar Prab till Australien och i februari följer Frida efter… buu huuu men å andra sidan får vi ju en semesterbostad i Adalaide.

De fick lasagne och sen vad som skulle bli blåbärsmousse men jag hade inte tillräkligt med blåbär så det blev hälften blåbär och hälften bjönbär. Galet lätt recept som gav 5 små portionsglas.

2 dl blåbär
2 msk florsocker
2 dl vispgrädde
2 blad gelantin

Lägg gelantinet i blöt i ca 5 min (kallt vatten)
Mixa frysta blåbär och socker. Vispa grädden inte för hårt (den skall vispas igen). Ta av lite blåbärsjox och värm i micron, lite varmare än ljummet. Krama ur den nu mjuka gelantinet och rör i de varma blåbären. Vispa ihop blåbärs jox både kall, varm och grädden tills den fått jämn färg och har ett bra fluff.

I glas och in i kylen. Klar på kanske en timma då ni har använt er av frysta blåbär så det blir en kall mousse.

Macro shot of wet fresh blueberry

Kommentera