Fixarn is fixing

På föräldrakooperativet är det mycket som ska fixas från och till. Som fastighetsansvarig ska jag se till att saker blir gjorda, och eftersom jag gillar att laga grejer är det inte helt sällan jag tar mig an det själv.

image

En av sofforna av modell Klippan har vid ett tidigare rillfälle säckat ihop i armstödet, då gjorde jag en provisorisk lagning medelst en brädbit. Den visade sig inte vara helt hållbar, så jag gjorde om proceduren. Den här gången förstärkte jag med vinkeljärn och en bräda som täckte hela längden på armstödet. Ovan syns bara den fina lappningen av tyget gjort med kirurgtejp. Det syns ändå inte under överdraget.

image

Vi har även en luftvärmepump som rålat ut för lite vandalism. Jag la lite pussel med hjälp av superlim som jag fått via en kampanj på Buzzador för Loctite Power Flex Gel Control. Fiffig förpackning och bättre konsistent mot traditionellt superlim som hostar ut ur tuben vid första klämmen. Den höll ihop tillräckligt för att kunna förstärkas och hållas ihop inifrån med hjälp av buntband och ett stålnät. Asbra.

Det här är väl inte de mest spännande projekten att blogga om, men när man har en begränsad budget är det bra att laga det som är trasigt. Jag försöker dessutom motarbeta slit-och-släng-mentaliteten genom att komma med lösningar på problem som inte innebär att man alltid ersätter något trasigt med nytt.

En hållbar livsstil är det jag försöker förmedla till mina barn, sen kanske jag inte alltid lyckas. För jag gillar att shoppa också. Och inte bara loppisfynd då.

Kommentera