Köksplanering

Vi har kommit in i planeringsfasen på husbygget nu. Kontrakt med hustillverkaren är skrivet, banken har gett tummen upp. Nu är vi i läget där bygglovsansökan ska sammanställas. Samtidigt händer det saker på flera fronter, har redan blivit kontaktad av Vedum för köksplanering.

När det gäller kök har jag hela tiden varit inställd på ett retrokök à la femtital, dvs överfasade luckor med retrobeslag. Verkar dock ha gjort en total kovändning, för nu är vi inne på en modernare variant enligt skissen nedan. Vedum har ett verktyg för att få ett hum om hur ett kök kommer att se ut.

46e137feedd9fa5bdc9b6b3f48ef1f46

Formen på köket är ungefär som på bilden. Dock ska vi ha ett 11×11-fönster framför diskhon istället för en avlång sak. Överskåp blir det inte heller. Vacklar mellan ek och ask, men det är svårt att avgöra enbart med bildreferenser.

När det kommer till badrum har jag en förkärlek för institutionslooken alternativt funkis med färgade vitvaror. Det kan bli svårt att komma framtill något alternativ som funkar på ett begränsat urval. Helst skulle jag vilja hitta något begagnat, men det komplicerar ju installationen lite mer. Eller?

Hur som helst. Jag har samlat inspiration rätt länge på Pinterest. Nu gäller det att tratta ner allt till ett slutligt resultat.

Kommentera