Status på husbygget

Det har varit både en och två vändor med byråkratin vid det här laget. Enplansvillan som vi lagt flera månader på att få till var inte ok att bygga, då tomten är belägen i ett område med ”riksintresse för kulturmiljövård”. I praktiken innebär det att man vill behålla den traditionella estetiken på landsbygden, vilket i sin tur medförde att vi fick gå tillbaka till ritbordet. 


Tack vare att vi hade rätt bra koll på vad vi ville ha, så kunde vi på en helg översätta det till 1,5 plan. Inte vad vi tänkt oss från början, men jag är villig att erkänna att det nog är en ändring till det bättre. 

Huset är godkänt, nu väntar vi bara på att miljöenheten ska säga sitt om avloppet. Förhoppningsvis får vi besked om bygglov nu i juni, det behöver inte gå upp i byggnadsnämnden då vi fick ett positivt, men villkorat förhandsbesked i mars. 

Vi lyckades klämma in vårt planerade kök, sånär som på 20 cm, i det här huset. Dock fick vi välja bort köksön eftersom kök/vardagsrum minskat med 20 kvm. Vi har istället kunnat använda köksbudgeten i tvättstugan, vilket är en mycket bra kompromiss. 

En feature med detta hus är att vi fick ytterligare ett sovrum utöver de fyra vi hade i enplanshuset. Utöver le Mancave kommer även jag få mig en ateljé. 12,9 kvadrat. I söderläge. Med altandörr. Åfyfan. 

Kommentera