Växtleverans

Jag har ett komplicerat förhållande till växter. Jag har rätt så många, och de tenderar att föröka exponentiellt då jag har svårt att slänga avbrutna eller avknipsade toppar och grenar. 

De flesta av mina växter är från sticklingar som jag samlat på mig under åren, och jag förbarmar mig gärna över stackare som riskerar att bli förkastade. Jag är verkligen inget proffs, och mina fingrar tenderar att växla mellan gröna och rätt vissna. Hur som helst är det rätt terapeutiskt att pyssla om växter. 

Det passade i alla fall mig som handen i handsken när en vän frågade om jag hade lite växter över att skänka till ett HVB-hem. Jag gjorde en insats förra året, då min mamma startade upp ett hem på sitt jobb. Min önskan var att barnen kunde få ta med sig en kruka när de flyttade därifrån (förhoppningsvis till ett bra familjehem). 

Idag utnyttjade jag min lamineringsmaskin och gjorde namnlappar till växterna, med både det svenska och det latinska namnet. På så sätt kan de googla och läsa på om skötselråd för just sin växt. Så tänker jag.  


Nu väntar jag bara på att nästa omgång sticklingar ska rota sig. 

Kommentera