Krukor och amplar

Ok, nu kör vi en twist på en grej jag hittade på Pinterest igen. Eller ja, en kombination av flera saker faktiskt. Orkidéer i amplar och i badrummet i en trådkorg. 

Knips och böj av ett armeringsnät blev till en kruka.  

Slängde i en orkidé. Här är två adoptivbarn från en granne. 

En gång i tiden (ca hösten 2014) gick jag en kurs i att knyta amplar i makramé som Betonggruvan och Mimmi Staaf höll i. Den här gången blev det dock bara simpla knutar då snörena jag använde inte var i bomull. Men det var ett medvetet beslut. 


Det finns alla möjliga sorters sätt att knyta en ampel på, så här är bara ett exempel. Man kan börja både uppifrån eller nerifrån. Uppifrån resulterar oftast i en tofs under krukan, så det är en smaksak. Principen är dock samma, knyt ihop ett snöre från två snörpar (snöörpaar) som är intill varandra. Upprepa. Ju mer jobb man lägger ner på dem, desto snyggare blir de. Symmetri är också bra. Men även hafsverk fyller sitt syfte. 

Eftersom (brud)orkidéer är en tropisk växt hängde jag upp dem i badrummet på en duschstång. För det blir ju rätt fuktigt efter en dusch. Därav syntetisk material i snöre. Tada. 

Kommentera