Samma växt, olika resultat

Ibland är det inte bara färgen på fingrarna som avgör hur en växt mår och ser ut. Förutsättningar som kruka, läge och solintensitet är också avgörande. 

Purpurblad är uppenbarligen en växt som gillar att vara ute. Den blir intensivt lila och blommar med små rosa blommor. Såg dem på balkonger här och där i Barcelona förra våren, så även i år fick en del av dem flytta ut. Den sista stackaren här har hängt långt in med dålig sol. 


Ampelliljor är tacksamma, men de gillar väl tilltagna krukor. Och inte för mycket vatten. Ljus är bra, men inte nödvändigtvis direkt sol. 


Karlbergare är en favorit då den luktar ros om man fipplar på den. Den kräver inte så mycket kärlek för att bli stor. Experimenterar på småformat i en kaffekopp. Klipper man den, rotar sig sticklingarna snabbt, med risk att man till slut har dem överallt. 

Kommentera