Statusrapport för #villahochn0kk

Det har gått ett tag sen senaste uppdateringen, så uppenbart har det hänt grejer. Varning för långt inlägg. :)

Vi bestämde oss fem i tolv att inte gjuta själva, utan tog in den som entreprenad via Vårgårdahus. Mycket föll från axlarna, insåg att vi hade tagit oss vatten över huvudet. Eller så var det mest för att vi är bekväma, och helst vill göra så lite som möjligt själva. Till skillnad från grannarna, http://villadalaro.blogg.se

Sjunde december kom grundbyggarna, smällde upp kantelement och cellplast i ett huj. Därefter fick VVS-killen göra sitt med avlopp, samt dragning av golvvärmen.Femtonde december kom betongen, så hade vi en färdig platta.Strax efter nyår kom ställningsmontörerna, oklart varför de var såpass tidiga som de var. Husleveransen kom på utsatt tid, onsdagen den 18:e januari. Det går sjukt fort, när huset kommer i sektioner. Hela nedervåningen samt alla takstolar förutom två, kom upp första dagen. Efterföljande dag sattes kupan på plats, samt att de påbörjade brädning av taket. Veckan efter var taket klart med papp, andra februari var det helt klart med tegel, hängrännor och diverse tillbehör.

Vad som inte ingår i entreprenaden är container och städning. Det är något vi får se till att göra så gott som varje helg. Det blir en hel del skräp som ska slängas, men å andra sidan är det roligt att se utvecklingen allt eftersom. I dagsläget har det  dock inte hänt så mycket mer, då snickarna har rest ett annat hus.

Under tiden har vi dock hunnit bestämma både kakel, klinker, tapeter och färg. Fastän jag förberett och samlat inspiration under två års tid, var det sjukt svåra val. Vi har velat fram och tillbaka, men till slut bestämde vi oss för hur badrummen ska se ut. Hall/tvättstuga var betydligt svårare, gjorde ett panikval, långt ifrån det jag hade föreställt mig. Men jag tror att det blir bra. Det blir bra.


Hall/tvättstugegolv

Tapeter ska vi inte ha så mycket av, det blir mest målade väggar. Lite vitt, mer färg. Idag bor vi i en vit lägenhet, och det är så sjukt trist. Barnen fick ett begränsat urval att välja från, för att mamman skulle få bestämma åtminstone lite. Det är ju lite av e grej att få till en helhet.


Skafferitapet och Marmoleum Click som ska läggas i köket.


Fondvägg till vardagsrum som någorlunda matchar köksgolvet.

Nästa steg blir nog ett möte med elektrikern för att bestämma eventuella extragrejer, som spottar och dylikt. Jag är inte en spot-person, men ett par ställen kan det vara behändigt på. Måste även beställa minireningsverk samt bestämma oss för en kamin. Så många beslut!

Kommentera