Framsteg i bygget

Jag hade ganska rätt angående tidsplanen när jag gissade på elektrikerna. Det var ganska enkelt med alla val, det enda som var svårt var hur och var vi skulle ha sportar jag är inte direkt förtjust i dem, så förvånande nog så hamnade vi på 15 st totalt. 

Däremot blev det betydligt svårare att välja utomhusbelysning. De jag ville ha kostade en förmögenhet, och att hitta en lampa som föll oss (mig) i smaken och dessutom inte kostade skjortan tog otaliga timmars internetbläddrande.  Valet föll till slut på Barletta från Konstsmide. En vänlig själ jämförde dem med badrumsbelysning. Bah!


Brunnen är borrad, men än så länge vet vi inte huruvida vi har vatten. Grannen två hus bort har OK rinn. 

När taket var plastat, gjordes ett platsbesök med kvalitetsansvarig. Därefter blåstes isoleringen in. De började bygga upp innerväggarna på övervåningen, och denna veckan när elektrikerna har gjort sitt har de kunnat börja gipsa från alla håll. 

Två helger har vi grejat med avloppet. Vi har valt ett minireningsverk från Uponor, Wehoputs 5. Finskt skareva! Det fiffiga med den här är att man kan tömma slammet själv och lägga i komposten. Det behövs ingen slamtömning med bil så länge den sedimenterar som den ska. 

Vad som återstår nu (typ) är att lägga dräneringsrör samt avrinning dör stuprören runt huset. El ska dras till avlopp, brunn och carport, där det också ska finnas VA. Carporten har förråd samt en verkstad, därav extrautrustningen.  Carporten planerar vi dock att bygga efter att vi flyttat in.

Kommentera